Home Events kinderboeken-schrijver Jacques Verzijl leest voor

Wijkagenda

december 2022
dec 10 2022

Powerwalken

Einde Heksenwiellaan begin Overkroetenlaan
Geen evenementen gevonden!
Meer laden

Datum

12 okt 2022
Expired!

Tijd

14:30 - 15:30

kinderboeken-schrijver Jacques Verzijl leest voor

1In het kader van de Kinderboekenweek van 5 tot en met 16 oktober is kinderboeken-schrijver Jacques Verzijl uitgenodigd om op woensdag 12 oktober van 14.30 – 15.30 uur in bibliotheek Noord op Heksenwiel voor te lezen uit eigen werk.

Voor uw redacteur reden om eens bij deze kinderboekenschrijver langs te gaan en te horen wie Jacques Verzijl is.

Aan de gezellige eettafel waarop zijn eerste twee kinderboeken ‘De twee vergeetachtige heksen’ (2020) en ‘De wandelende krijtjes’ (2022) liggen begint Jacques zijn verhaal.

“Ik ben opgegroeid in Voorburg en kom uit een heel warm nest. Wij waren thuis met vijf personen, mijn ouders, twee broers en ik. Mijn vader was slager. Mijn studie tot apotheker heb ik in Leiden gevolgd. Mijn eerste baan was bij defensie waar ik als apotheker in het Centraal Militair Hospitaal in Utrecht heb gewerkt. Daarna heb ik mij gespecialiseerd als ziekenhuisapotheker en werkte ik in ziekenhuizen in Tilburg.”

Patent aangevraagd

“Als promovendus heb ik, naar aanleiding van het ongeluk in Chernobyl, onderzoeken gedaan en dialysetechnieken ontwikkeld om cesium versneld uit het bloed te halen, zodat er toch een grotere overlevingskans is”, vervolgt Jacques zijn verhaal. “Ik ben daarop gepromoveerd en ik heb daar patent op!

Voorlezen

Ondanks mijn drukke baan maakte ik altijd tijd om ’s avonds voor het slapen gaan mijn twee kinderen voor te lezen. Ik vond de voorleesboeken wat saai en ben toen zelf verhalen gaan verzinnen. Mijn kinderen vonden die verhalen heel leuk en omdat ik de volgende dag soms niet meer wist waar ik gebleven was, schreef ik korte verhaallijnen op mijn computer.

Twee jaar geleden werd ik door mijn zoon uitgedaagd om de verhalen in boekvorm uit te brengen. Zodoende ben ik aan mijn eerste boek ‘De twee vergeetachtige heksen’ begonnen. Ik heb een grote fantasie waaruit ik kan putten, maar probeer ook wat autobiografische elementen erin te verwerken. In dit boek kwam mijn kennis als apotheker goed van pas bij het verzinnen van de heksenbrouwsels.”

Inspiratie

“Mijn inspiratie haal ik uit mijn omgeving, via gesprekken, van dingen waarover ik lees en natuurlijk via de verhaallijnen uit mijn computer. Kijk hier heb ik mijn concept voor mijn tweede boek ‘De wandelende krijtjes.’

Het is een schoolopdracht van toen ik zes of zeven jaar oud was en dat heb ik nu uitgewerkt tot dit boek! Als ik schrijf zit ik in een soort bubbel en word ik heel blij. Met mijn boeken wil ik kinderen enthousiast maken om ook hun fantasie aan te wakkeren, om te gaan schrijven en vooral wil ik ze stimuleren om meer te gaan lezen. Dat zeg ik ook tegen de kinderen als ik op scholen uit mijn boek voorlees.

Een deel van de opbrengst van mijn tweede boek doneer ik aan de Prinses Máxima Centrum Foundation, omdat ik vind dat boeken voor alle kinderen zijn en zéker voor zieke kinderen.”

Sociaal betrokken

Jacques: “Ik kom uit de zorg en wil graag sociaal betrokken zijn. Daarom ben ik ook sinds maart bestuurslid van Fractie 50 plus en heb ik vier jaar als bestuurslid van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor de Pharmacie (KNMP) gewerkt. Ik ben eveneens bestuurslid geweest van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuisapothekers (NVZA). Als burgerraadslid maak ik mij hard om stukken in begrijpelijke taal te schrijven, zodat iedereen begrijpt wat er staat. Het schrijven is voor mij een verrijking, maar naast het schrijven heb ik nog andere hobby’s, zoals fietsen, ritten maken met mijn oude Fiat 500 en eigen nummers componeren op mijn piano.”

Kinderboeken

Inmiddels heeft Jacques al verschillende boeken op zijn naam staan zoals: De twee vergeetachtige heksen, De wandelende krijtjes, Lux, het kleine mannetje, twee prentboeken en een Young Adult boek.

De illustraties van alle boeken zijn gemaakt door een jonge illustrator, Lizzy Kaat, die in 2019 is afgestudeerd aan de Willem De Kooning Academie.

Wilt u na het lezen van dit artikel kinderboekenschrijver Jacques Verzijl in het echt ontmoeten, kom dan op 12 oktober naar de bibliotheek.

Meer informatie over de boeken kunt u vinden op de website van Jacques Verzijl.

W: jacquesverzijl.com
W: talldoorart.com

Print deze pagina

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *